« لیلة القدر خیر من الف شهر »

اَین عمار!!!درجستجوی عمار...

عاشقان شهادت،فداییان ولایت

با سلام ... ورود شمارا به وبلاگ اَین عمار!!!درجستجوی عمار... خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

 « لیلة القدر خیر من الف شهر»

 ما معتقدیم – و این جزو بدیهیات اسلام، بلکه بدیهیات همۀ ادیان است – که انسان، فقط در سایۀ ارتباط و اتصال با حق تعالى است که مى‌تواند به تکامل و تعالى دست پیدا کند. البته فرصت ماه رمضان، یک فرصت استثنایى است. این، چیز کمى نیست که خداى متعال در قرآن بفرماید: «لیلةالقدر خیر من الف شهر». یک شب از هزار ماه بهتر و بافضیلت‌تر و در پیشرفت انسان مؤثرتر، در ماه رمضان است. این، چیز کمى نیست که رسول اکرم(ص) این ماه را ماه ضیافت الهى به حساب بیاورند. مگر ممکن است که انسان وارد سفرۀ کریم بشود و از آن‌جا، محروم خارج بشود؟ مگر وارد نشوى. آن کسانى که وارد سفرۀ غفران و رضوان و ضیافت الهى در این ماه نشوند، البته بى‌بهره خواهند ماند و واقعاً این محرومیت به معناى حقیقى است. «انّ الشّقىّ من حرم غفران‌اللَّه فى هذا الشّهر العظیم». محروم واقعى، آن کسى است که نتواند در ماه رمضان، غفران الهى را به دست بیاورد.(۱)

 ________________________________________

 لیلةالقدرى که در این ماه رمضان است و قرآن صریحاً مى‌فرماید:”لیلةالقدر خیر مِن الف شهر”، یک شب بهتر است از هزار سى روز – هزار ماه – بسیار مهم است. چرا این قدر فضیلت را به یک شب دادند؟ زیرا برکات الهى در این شب زیاد است؛ نزول ملائکه در این شب زیاد است؛ این شب، سلام است؛ “سلام هى حتى مطلع‌الفجر”؛ از اول تا آخر این شب، لحظاتش سلام الهى است. “سلام قولا مِن ربّ رحیم”. رحمت و فضل الهى است که بر بندگان خدا نازل‌مى‌شود. ولیلةالقدر، شب ولایت است. هم شب نزول قرآن است، هم شب نزول ملائکه بر امام زمان است، هم شب قرآن و شب اهل بیت است. هم شب قرآن و هم شب عترت است. لذا سورۀ مبارکۀ قدر هم، سورۀ ولایت است. شب قدر خیلى ارزش دارد. همه ماه رمضان، شبها و روزهایش ارزش والا دارد. البته لیلةالقدر نسبت به روزها و شبهاى ماه رمضان، خیلى فاخرتر است؛ اما شبها و روزهاى ماه رمضان، نسبت به روزها و شبهاى بقیۀ سال، خیلى فاخرتر است. باید قدر بدانید. در این روزها و در این شبها، همه بر سر سفرۀ‌انعام الهى حاضرید. استفاده کنید.(۲)

 ________________________________________

 در ماه رمضان …- در همۀ روزها و شبها – دلهایتان را هرچه مى‌توانید با ذکر الهى نورانیتر کنید، تا براى ورود در ساحت مقدس لیلةالقدر آماده شوید؛ که “لیلةالقدر خیر من الف شهر تنزّل الملائکةوالرّوح فیها باًّذن ربّهم من کل امر”. شبى که فرشتگان، زمین را به آسمان متصل مى‌کنند، دلها را نورباران و محیط زندگى را با نور فضل و لطف الهى منور مى‌کنند. شب سِلم و سلامت معنوى – سلام هى حتّى مطلع الفجر – شب سلامت دلها و جانها، شب شفاى بیماریهاى‌ اخلاقى، بیماریهاى معنوى، بیماریهاى مادى و بیماریهاى عمومى و اجتماعى؛ که امروز متأسفانه دامان بسیارى از ملتهاى جهان، از جمله ملتهاى مسلمان را گرفته است! سلامتى از همۀ اینها، در شب قدر ممکن و میسّر است؛ به شرطى که با آمادگى وارد شب قدر بشوید.(۳)

 ________________________________________

 امروز که خداى متعال اجازه داده است که شما زارى، تضرع و گریه کنید، دست ارادت به سوى او دراز کنید، اظهار محبت کنید، اشک صفا و محبت را از دل گرم خودتان به چشمهاى خودتان جارى کنید. این فرصت را مغتنم بشمارید؛ والاّ روزى هست که خداى متعال به مجرمین بفرماید:”لاتجروا الیوم”، بروید، زارى و تضرع نکنید، فایده‌یى ندارد؛ “انّکم منّا لاتنصرون”، این فرصت، فرصت زندگى و حیات است که براى بازگشت به خدا در اختیار من و شماست؛ و بهترین فرصتها ایامى از سال است، که از جملۀ آنها ماه مبارک رمضان است، و در میان ماه مبارک رمضان، شب قدر! شب قدر هم در میان این سه شب است. طبق روایتى که مرحوم محدث قمى نقل مى‌کند، سؤال کردند که کدام یک از این سه شب – یا آن دو شب‌بیست‌ویکم و بیست‌وسوم – شب قدر است؛ در جواب فرمودند: چه‌قدر آسان است که انسان، دو شب – یا سه شب – را ملاحظۀ شب قدر بکند؛ چه اهمیت‌دارد بین سه شب مردد باشد، مگر سه شب چه‌قدر است؟ کسانى بوده‌اند که همۀ ماه رمضان را از اول تا آخر، شب قدر به حساب مى‌آوردند و اعمال شب‌قدر را انجام مى‌دادند! (۴)

 ________________________________________

 یک جملۀ کوتاه در باب اهمیت لیلةالقدر عرض کنم؛ علاوه بر این‌که از جملۀ قرآنى «لیلةالقدر خیر من الف شهر» مى‌شود فهمید که از نظر ارزشیابى و تقویم الهى، یک شب برابر هزار ماه است. در دعایى که این روزها مى‌خوانیم، براى ماه رمضان چهار خصوصیت ذکر مى‌کند: یکى تفضیل و تعظیم روزها و شبهاى این ماه است بر روزها و شبهاى ماه‌هاى دیگر، یکى وجوب روزه در این ماه است، یکى نزول قرآن در این ماه است، و یکى هم وجود لیلةالقدر در این ماه است. یعنى در این دعاى مأثور، لیلةالقدر را عِدل نزول قرآن در ارزش دادن به ماه رمضان مشاهده مى‌کنیم. بنابرین قدر لیلةالقدر را باید دانست، ساعات آن را باید مغتنم شمرد و کارى کرد که ان‌شاءاللَّه قلم تقدیر الهى در شبهاى قدر براى کشور عزیز و آحاد ملت ما تقدیرى آن‌چنان که شایستۀ مردم مؤمن و عزیز ماست، رقم بزند.(۵)

 ________________________________________

 ۱) سخنرانى در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام جمهورى اسلامى، به مناسبت عید سعید فطر ۷/۲/۱۳۶۹

۲) بیانات در دیدار علما ، طلاب و اقشار مختلف مردم شهر قم به مناسبت ۱۹/۱۰/۷۵

۳) بیانات مقام معظم رهبری در جمع بسیجیان بمناسبت هفتۀبسیج ۰۵/۰۹/۷۶

۴) بیانات مقام معظم رهبری در خطبۀ نماز جمعه تهران۲۶/۱۰/۷۶

۵) بیانات در خطبه‌هاى نماز جمعۀ‌ تهران‌ ۲۳/۸/۱۳۸۲


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 18 مرداد 1391برچسب:,

] [ 16:35 ] [ رضااحسانی ]

[ ]

مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه