توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب بخوانید.
ادامه مطلب
[
اَین عمار!!!درجستجوی عمار...عاشقان شهادت،فداییان ولایت
| ||||||||||
هویت یک سازه نظری روانی - اجتماعی است که شامل طرز فکر، عقاید فرد و نحوه ارتباط او با دیگران می شود. هویت در واقع در بر گیرنده ارزش ها، باورها و هدف هایی است که افراد یا جوامع دارند و از دید دیگران پنهان است. هدف این پژوهش آگاهی از مبانی معرفت شناسی هویت اسلامی - ایرانی است. روش پژوهش کیفی است. برای رسیدن به هدف پژوهش از روش تحلیلی استفاده شده است. بررسی های به عمل آمده حاکی از این است که بن مایه مبانی معرفتی هویت اسلامی - ایرانی "خردگرایی" است. که این هویت به لحاظ هستی شناسی بر هدف مند بودن نظام هستی، به لحا ظ انسان شناسی بر آگاه بودن، مختار بودن و خلیفه الله بودن انسان و به لحاظ معرفت شناسی بر عقل مدار بودن و خردورزبودن انسان متکی است. گذرگاهی که هویت ایرانی و بیداری اسلامی را به هم نزدیک می کند خردگرایی و دین داری است. بیداری اسلامی فعال شدن هوش و نشانه های حیات برین است و به مفهوم احیاگری اسلامی است که با استقلال، عدالت و همه آموزه ها و ارزش های متعالی زنده می شود. اما احیا گری اسلامی زنده داشتن انسان و حیات اجتماعی بر مبنای دین و به شیوه دینی است که دین به عرصه حیات آدمی وارد شود.
توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب بخوانید.
ادامه مطلب
] [ 11:4 ] [ رضااحسانی ]
[
آن زمان که مشعل بصیرت خاموش گردد، دنیا و طنازی هایش برای خواص کارکشته نیز دل فریب می شود و راه را به خطا می روند؛ تا آنجا که علی علیه السلام را از منصب حکومت به زیر می کشند و خانه نشین می کنند و نمی گذارند جریان خلافت مسلمین در مسیر الهی اش قرار گیرد.
توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب بخوانید.
ادامه مطلب
] [ 11:2 ] [ رضااحسانی ]
[ نبود بصیرت در شرایط فتنه گون، انسان را دچار سرگردانی، کج فهمی و انحراف نموده و زمینه سوء استفاده دشمنان را فراهم خواهد ساخت. یکی از کارکردهای بصیرت، این است که ملت را به سمت همراهیِ امام و ولی اَمر مسلمین سوق داده و موجب پیوندی عمیق با هسته مرکزی نظام اسلامی می گردد که همین امر، قدرتمندی و اقتدار جامعه اسلامی را به ارمغان خواهد آورد.
توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب بخوانید.
ادامه مطلب
] [ 11:1 ] [ رضااحسانی ]
[ در ماجرای جنگ تبوک (در سال نهم هجرت واقع شد 24 نفر از منافقان در جلسه سری خود، نقشه قتل پیامبر صلی الله علیه وآله و علی علیه السلام را طرح کردند که به اجرا بگذارند، به این ترتیب که: چهارده نفر آنها همراه سپاه تبوک بودند، هنگام مراجعت پیامبر صلی الله علیه وآله در گردنه کوهی در راه، شتر پیامبر صلی الله علیه وآله را رم بدهند تا پیامبر از بالا به پایین بیفتد و قطعه قطعه شود، ولی هنگام ورود پیامبر صلی الله علیه وآله به آن از بالا به پایین بیفتد و قطعه قطعه شود، ولی هنگام سپاه تبوک بودند، هنگام ورود پیامبر به آن گردنه، با چند سنگ پرانی، موفق افکنی بود، خراب کردند و با شدت از کار آنها عبور می کند، آن را زمین بی خطر بداند، و به گودال بیفتد و به قتل برسد. «اللهم عجل لولیک الفرج» « لبیک یاخامنه ای؛لبیک یا حسین است»
] [ 11:0 ] [ رضااحسانی ]
[ قرآن می فرماید: ای کسانی که ایمان آورده اید وقتی به شما بگویند در مجالس جا باز کنید، جای بگشایید تا خداوند جای وسیع (نعمت وسیع ) به شما عنایت فرماید و چون گفته شود برخیزید، بپا خیزید! و خداوند مؤمنان را در میان شما بالا برده و کسانی را که علم و دانش داده است، دارای درجاتی هستند.
روز جمعه بود. رسول اکرم صلی الله علیه وآله در میان یاران خویش و در گوشه ای از مسجد النبی نشسته بودند.در این میان عده ای از بدریون (آنان که در جنگ بدر شرکت داشتند) وارد شدند. وقتی نزدیک پیامبر (ص ) پاسخ گفت. سپس آنها به حاضران سلام کردند، آنان نیز پاسخ ایشان را دادند. بدریون همانگونه روی پا ایستاده بودند، چون جائی برای نشستن نمی یافتند و مهاجر و انصار که در اطراف پیامبر صلی الله علیه وآله بودند، از جای خود حرکت نمی کردند که به تازه واردین جا بدهند، آنها برخاستند، (و این در حقیقت در دستور یک درس آموزنده بود که مسلمانان به پیشقدمان در جهاد و اسلام احترام بگذارند)، اما این پیش آمد برای آنها مشاهده می شد. منافقان (که از هر فرصتی سوء استفاده می کنند، در اینجا فرصت را بدست آورده ) گفتند: پیامبر صلی الله علیه وآله کسانی را به خاطر علاقه بیشتر به آنها، در کنار خود نشاند و رسم عدالت را رعایت نکرد (و تبعیض قائل شد)، و به خاطر افرادی که بعد آمدند، عده ای از مسلمانان را از جا بلند کرد. در این هنگام بود که آیه 11 سوره مجادله نازل گردید: یا ایها الذین امنو اذا قیل لکم تفسحوا فی المجالس الله لکم و اذا قیل انشزوا یرفع الله الذین امنو منکم والذین اوتو العلم درجات ای کسانی که ایمان آورده اید وقتی به شما بگویند در مجالس جا باز کنید، جای بگشایید تا خداوند جای وسیع (نعمت وسیع ) به شما عنایت فرماید و چون گفته شود برخیزید، بپا خیزید! و خداوند مؤ منان را در میان شما بالا برده و کسانی را که علم و دانش داده است، دارای درجاتی هستند. به این ترتیب پاسخ کوبنده به منافقان داده شد، و آنان نتوانستند مقاصد شوم خود را (که اختلاف اندازی بود) اجرا سازند. و این دستور اخلاقی اسلامی، برای همیشه یک درس بزرگ برای مسلمانان است که در مجالس، احترام به همدیگر بگذارند، و از گفتار امام صادق علیه السلام است: کسی که وارد مجلسی می شود، و به نشستن در جای پایین مجلس، خشنود است، تا او در آنجا نشسته، خداوند و فرشتگانش بر او درود می فرستند.
] [ 10:58 ] [ رضااحسانی ]
[
مفسران در تفسیر این آیه وجوه عدیده ای را مطرح کرده اند از جمله بهترین آنها چیزی است که در تفسیر فخر رازی آمده است و حاصل آن این است که در شریعت اسلام آمده است که کسی که چند جنس را در یک معامله خرید و برخی از آنها معیوب درآمد، مشتری می تواند همه ی اجناس را پس دهد یا همه را نگهدارد و اینکه تنها معیوب ها برگرداند صحیح نیست. (این عمل که تبعض صفقه نامیده می شود، روا نیست). در نماز نیز انسان عابد که عبادت ناقص بجا آورده است، آن را تنها به خدا عرضه نمی کند بلکه با عبادت جمیع عابدان از انبیاء و اولیاء و صالحان عرضه می کند و عرضه کلی موجب پذیرش عبادت او می شود چه اینکه حتماً خدا همه را با هم برنمی گرداند و رد برخی همان تبعض صفقه است و از آن نهی شده است پس خدا عمل او را نیز در ضمن عمل بقیه می پذیرد.
] [ 10:57 ] [ رضااحسانی ]
[ مردم(در آغاز) یک دسته بودند؛ (و تضادی در میان آنها وجود نداشت. بتدریج جوامع و طبقات پدید آمد و اختلافات و تضادهایی در میان آنها پیدا شد، در این حال) خداوند، پیامبران را برانگیخت؛ تا مردم را بشارت و بیم دهند و کتاب آسمانی، که به سوی حق دعوت می کرد، با آنها نازل نمود؛ تا در میان مردم، در آنچه اختلاف داشتند، داوری کند. (افراد باایمان، در آن اختلاف نکردند؛) تنها(گروهی از) کسانی که کتاب را دریافت داشته بودند، و نشانه های روشن به آنها رسیده بود، به خاطر انحراف از حق و ستمگری، در آن اختلاف کردند. خداوند، آنهایی را که ایمان آورده بودند، به حقیقت آنچه مورد اختلاف بود، به فرمان خودش، رهبری نمود. (امّا افراد بی ایمان، هم چنان در گمراهی و اختلاف، باقی ماندند.) و خدا، هر کس را بخواهد، به راه راست هدایت می کند. (بقره: 213)
توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب بخوانید.
ادامه مطلب
] [ 10:56 ] [ رضااحسانی ]
[ در طول تاریخ انبیاء کرارا می بینیم که یکی از حربه های دشمنان خدا در مقابل آنان استفاده از حربه سخریه بوده است، و آیات قرآن مکرر این موضوع را منعکس کرده است، و از آنجا که سخریه و استهزا معمولا از کسانی صادر می شود که مست باده غرورند، و خود را برتر از دیگران می دانند، و با چشم حقارت به سایرین نگاه می کنند جای تعجب نیست که ظالمان کافر و لجوج و خودخواه دست به چنین حربه ای در برابر اهل ایمان زنند. امروز نیز همان برنامه به صورتهای متنوع در رسانه های گروهی جهان تحت عنوان "طنز" و برنامه های فکاهی و تفریحی ادامه دارد، الان نیز می کوشند حق و طرفدارانش را با استفاده از این حربه قدیمی از میدان بیرون کنند. ولی مؤمنان در برابر آنها با توجه به وعده های الهی که نمونه آن در آیات فوق آمده است آرامش می یابند، و روح مقاومت در مقابل آن تاریک دلان در آنها دمیده می شود.
توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب بخوانید.
ادامه مطلب
] [ 10:52 ] [ رضااحسانی ]
[ یکی از بحث های مهم و قابل قلم فرسایی بحث توهین می باشد. توهین تقریبا در تمامی ادیان و مذاهب علمی ناشایست به حساب می آید و بسته به اینکه چگونه، در چه شرایطی و به چه شخصی یا گروه یا عقیده ای توهین شود ابعاد حقوقی آن متفاوت است. یکی از منظر های توهین، توهین به مقدسات است. بر اساس مندرجات کنوانسیون ها و معاهدات بین المللی از جمله کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر و اعلامیه جهانی حقوق بشر هرگونه توهین مذهبی و هر رفتار غیر قانونی علیه اشخاص و گروه ها به واسطه مذهب ممنوع است. لکن در بسیاری از موارد دیده شده است که مدعیان حقوق بشر در حالی به بهانه ی آزادی بیان حتی از محکوم کردن این جنایت غیرانسانی شانه خالی می کنند که احترام به عقاید، مقدسات و ارزش های جوامع انسانی یکی از ابتدایی ترین حقوق آنان است. در حقوق اسلام، ارزش های دینی، مورد حمایت حقوقی قرار گرفته است و توهین به آنها از جرایم مهم به شمار می رود.
توضیحات بیشتر را در ادامه مطلب بخوانید.
«اللهم عجل لولیک الفرج» « لبیک یاخامنه ای؛لبیک یا حسین است» ادامه مطلب
] [ 10:50 ] [ رضااحسانی ]
[ رهبر معظم انقلاب، در دیداری که با دانشجویان داشتند، آنان را «افسران جوان جبهة مبارزه با جنگ نرم» خواندند؛ اما پیدا کردن وظیفة این افسران را به خود آنها واگذار کردند. به نظر شما این وظیفه چیست و دانشجویان چگونه می توانند در برابر این جنگ نرم، اقدام کنند؟
دیدار دانشجویان که این بار زودتر از همیشه و در دهة اول ماه مبارک رمضان با رهبر انقلاب برگزار شد و نیز دیدار استادان و فرهیختگان با وی فرصتی بود تا کلیدواژه هایی جدید همه نگاه ها و تحلیل ها را به سمت و سوی خود سوق دهند. کلیدواژه هایی حکیمانه که طرحشان با تعمّد، دقت و ظرافت خاصی صورت پذیرفته بود و خبر از مختصات میدان جدیدی می داد که فراروی نخبگان کشور قرار گرفته است و آنان باید نسبت به آن، هوشیار و آگاه باشند. رهبر انقلاب، مفهومی به نام جنگ نرم را مورد توجه قرار داد و از ضرورت نقش آفرینی دانشجویان، به عنوان افسران و استادان به عنوان فرماندهان مقابله با جنگ نرم، سخن گفت. وی حتی بین سرباز و افسر تفکیک قائل شد و فرمود: «نگفتیم سربازان؛ چون سرباز، فقط منتظر است که به او بگویند پیش، برود جلو؛ عقب؛ بیا، بیاید عقب. یعنی سرباز هیچ گونه از خودش تصمیم گیری و اراده ندارد و باید هر چه فرمانده می گوید، عمل کند. نگفتیم هم فرماندهانِ طراح قرارگاه ها و یگان های بزرگ؛ چون آنها طراحی های کلان را می کنند. افسر جوان، تو صحنه است؛ هم به دستور عمل می کند، هم صحنه را درست می بیند؛ با جسم خود و جان خود، صحنه را می آزماید؛ لذا اینها افسران جوانند؛ دانشجو، نقشش این است». به یقین، کلید واژه های رهبر انقلاب، بار معنایی مشخصی دارند و هدفی خاص را نیز دنبال می کنند. پیش از این نیز کلیدواژه هایی نظیر خواص و عوام، استعمار فرانو، شبیخون فرهنگی و... از طرف وی طرح شده بودند و سرفصلی جدید را مقابل کسانی که درصدد تبیین شرایط و وظایف روز جامعه هستند، گشوده بود. این بار مقام معظم رهبری، مختصات مبارزه ای را تبیین کرد که در آن، هر قشر می بایست رسالت خود را بازشناسد و نحوة ایفای نقش خود را نیز دریابد. وی با لحنی هشدارگونه فرمود: «دانشگاه باید به هوش باشد. دانشجوی مؤمن و مسلمان و دانشجویی که به کشورش علاقه مند است و دانشجویی که به آیندة کشور و آیندة نسل خودش دل بسته است، باید هوشیار باشد. بدانید اینها دارند طراحی می کنند». شرایطی که بعد از انتخابات رقم خورد و زبانه هایی که تا کنون کشیده شد، دانشگاه را نیز متأثر از خود ساخت و در این میان، این دانشجویان و استادان هستند که در حکم افسران و فرماندهان مقابله با جنگ نرم، باید طرح ریزی برای مقابله با جنگ نرم را به صورت جدی آغاز کنند. نوع مقابله، اهداف، الزامات، آسیب ها و راهکارهای کلان آن، مقوله هایی هستند که در این نوشتار به تفصیل به آنها خواهیم پرداخت.
اهداف مقابله با جنگ نرمشاید در نگاه اول، سخن گفتن از اهداف، بیهوده به نظر برسد؛ اما وقتی تبلور غفلت از این مقوله در عمل مشاهده شود، آن وقت است که اهمیت موضوع، رخ نمایی می کند. هدف کلانی که رهبر انقلاب مورد توجه قرار داد، دفاع از نظام اسلامی و جمهوری اسلامی در مقابلة با یک حرکت همه جانبة متکی به زور و تزویر و پول و امکانات عظیم پیشرفتة علمی رسانه ای بود؛ اما با نگاهی جزء نگرتر نیز می توان موارد زیر را برشمرد:
الف) کاهش خسارات احتمالیرهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان، فرجام طرح ریزی های دشمنان را شکست تلقی کرد و نقش نخبگان را در این میدان، مورد توجه قرار داد. وی فرمود: «من الان به شما عرض می کنم اینها در نهایت شکست می خورند؛ اما درجة بیداری و هوشیاری من و شما می تواند در میزان خسارت و ضرری که وارد می کنند، تأثیر بگذارد. اگر هوشیار باشیم، نمی توانند صدمه و ضرری بزنند. اگر غفلت کنیم، احساساتی بشویم، بی تدبیر عمل کنیم یا خواب بمانیم و این جور عوارض به سراغمان بیاید، ضرر و زیان و هزینه، بالا خواهد بود؛ ولو در نهایت موفق نخواهند شد». در واقع شاید نتوان صد در صد بر طرح ریزی ها فائق آمد؛ اما تلاش در مواجهه با این طرح ریزی ها، ضروری است و در کاهش تبعات احتمالی، موثر خواهد بود. از این رو، نباید از کوچک ترین تلاشی مضایقه کرد.
ب) جلوگیری از متزلزل شدن کار علمی در دانشگاه هادر گیر و دار دعواهای سیاسی در دانشگاه ها، آن چه بیش ار همه آسیب جدی می بیند، برگزاری کلاس ها و برنامه های علمی دانشگاه است. افسران جوان، باید مانع این آسیب شوند. این، موضوعی است که رهبر معظم انقلاب آن را مورد توجه قرار داده، فرمود: «همین جا به شما بگویم مواظب باشید توی این قضایای سیاسی کوچک و حقیر، مبادا دانشگاه، تحت تأثیر قرار بگیرد؛ مبادا کار علمی دانشگاه، متزلزل شود؛ مبادا آزمایشگاه های ما، کلاس های ما، مراکز تحقیقاتی ما، دچار آسیب بشوند؛ حواستان باشد. یعنی یکی از مسائل مهم در پیش روی شما، حفظ حرکت علمی در دانشگاه هاست. دشمن ها خیلی دوست می دارند که دانشگاه ما یک مدتی لااقل دچار تعطیلی و تشنج و اختلال های گوناگونی باشد. این، برایشان یک نقطة مطلوب است؛ هم از لحاظ سیاسی برایشان مطلوب است، هم از لحاظ بلندمدت؛ چون علم شما از لحاظ بلندمدت، به ضرر آنهاست؛ لذا مطلوب این است که دنبال علم نباشید». به این ترتیب، هر گونه نقش آفرینی افسران مقابله با جنگ نرم که به ایجاد تزلزل در حرکت علمی دانشگاه منجر شود، نقض غرض محسوب خواهد شد و این، نکتة مهمی است که می بایست مورد توجه قرار گیرد.
ج) آرام و منطقی نگه داشتن فضای دانشگاهایجاد بلوا و ناآرامی در دانشگاه، از اهدافی است که بانیان طراحی جنگ نرم، قطعا به دنبال آن هستند. جریانات دانشجویی می بایست مراقب باشند که نقشة جنگ نرم را تکمیل نکنند. تمام تلاش طراحان جنگ نرم این است که به گونه ای عمل کنند تا شرایط دانشگاه های کشور از کنترل خارج شود و این، همان چیزی است که حسین بشیریه نیز در قالب توصیه به دوستانش این گونه بیان می کند: «معمولا آن چیزی که میخ نهایی را بر تابوت رژیم های خودکامه می کوبد، بحران در اعمال قدرت و از دست دادن کنترل اوضاع است». رهبر انقلاب پیشتر مطالبی را مطرح کرده بود که توجه به آنها، راهگشا خواهد بود. وی فرمود: «در جنگ فرهنگی، در جنگ سیاسی، در جنگ امنیتی، تحرک دشمن را درست نمی توان دید. گاهی اوقات، دشمن کار را به گونه ای ترتیب می دهد که حرف حقی، از زبان یک نفر صادر بشود! دشمن، ناحق و باطل است؛ پس چرا می خواهد این حرف حق از زبان آن شخص صادر بشود؟ چون می خواهد پازل خودش را کامل کند. این پازل از صد یا دویست قطعه تشکیل شده، یک قطعه اش هم همین حرف حقی است که آن شخص باید بزند؛ تا این پازل را کامل کند! این جا این حرف حق را نباید زد؛ پازل دشمن را کامل نباید کرد. در این حد، هوشیاری لازم است! بله، وارد سیاست بشوید و فکرِ سیاسی کنید؛ اما بسیار هوشیار. دشمن نباید بتواند از هیچ حرکت و اظهار و موضع گیری شما استفاده کند. این، اصل اول و یک خط قرمز است». به این ترتیب، هر نوع نقش آفرینی افسران مقابله با جنگ نرم که فضای دانشگاه را به سمت ناآرامی سوق دهد، قطعا و یقینا، نوعی تکمیل پازل جبهة مقابل به شمار خواهد آمد.
الزامات مقابله با جنگ نرمیقینا نیل به اهدافی که می توان برای افسران این میدان در نظر گرفت، بدون طرح ریزی و برنامه ریزی دقیق و مدبرانه، ممکن نیست. برخی الزامات این برنامه ریزی عبارتند از:
الف) تشکیل اتاق فکررهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان، طراحی نوع مبارزه را به خود دانشجویان واگذار کرد. وی فرمود: «اینی که چه کار باید بکنید، چه جوری باید عمل کنید، چه جوری باید تبیین کنید، اینها چیزهایی نیست که من بیایم فهرست کنم؛ بگویم آقا این عمل را انجام بدهید؛ این عمل را انجام ندهید. اینها کارهایی است که خود شماها باید در مجامع اصلی تان، فکری تان، در اتاق های فکرتان بنشینید، راهکارها را پیدا کنید». از این رو، بررسی نوع مواجهة مطلوب با توجه به شرایط خاص هر دانشگاه، می بایست از جانب فعالین آن دانشگاه، هر چه سریع تر صورت پذیرد.
ب) پرهیز از بسته شدن فضارهبر انقلاب در دیدار با استادان دانشگاه در عین این که بر ضرورت مقابله با جنگ نرم تاکید کرد، بار دیگر بحث کرسی های آزاد اندیشی را پیش کشید و تاکید کرد که نباید از اظهارنظر، بیمناک بود. وی فرمود: «یکی دیگر از کارهایی که باید در زمینة مسائل گوناگون اجتماعی و سیاسی و علمی انجام بگیرد، میدان دادن به دانشجوست؛ برای اظهارنظر. از اظهارنظر، هیچ نباید بیمناک بود. این کرسی های آزاداندیشی که ما گفتیم، در دانشگاه ها باید تحقق پیدا کند و باید تشکیل بشود. اگر چنانچه بحث های مهم تخصصی در زمینة سیاسی، در زمینه های اجتماعی، در زمینه های گوناگون، حتّی فکری و مذهبی، در محیط های سالمی بین صاحبان توان و قدرتِ بحث مطرح بشود، مطمئناً ضایعاتی که از کشاندن این بحث ها به محیط های عمومی و اجتماعی ممکن است پیش بیاید، دیگر پیش نخواهد آمد». بنابراین، می بایست از فضای تقابلی پرهیز کرد و محیط دانشگاه را به دور از جنجال و هیجانات کاذب، وارد موضوع بررسی مسائل روز کشور کرد.
ج) کلان نگری در طراحی راهکارهاباید در نظر گرفت که تفوّق مقطعی صرف، مقصود نیست؛ بلکه می بایست اهداف مواجهه، هم ارز همدیگر و با نگاهی کلان نگر دیده شوند؛ مثلا اگر تنها مغلوب کردن حریف، هدف قرار بگیرد و حفظ آرامش محیط دانشگاه لحاظ نشود، باید پذیرفت که راه به بیراهه کشیده می شود.
د) ضرورت مخاطب شناسیمخاطب اصلی طرح ریزی های افسران مقابله با جنگ نرم، نه سردمداران جریان مقابل، بلکه افکار عمومی دانشجویی است؛ افکار عمومی ای که تحت القائات غلط، ممکن است قضاوت های نادرستی در خصوص مسائل کشور داشته باشد و این قضاوت با تبیین درست مسائل، به راحتی قابل تغییر است. نباید در برنامه ریزی، مخاطب را چند فرد خاص یا یک تشکل خاص تصور کرد.
آسیب های مقابله با جنگ نرمبه طور طبیعی طرح ریزی های جریانات دانشجویی برای مقابله با جنگ نرم با آسیب هایی نیز مواجه است. برخی از این آسیب ها در سخنان رهبر انقلاب نیز مورد اشاره قرار گرفته که عبارتند از.
الف) احساسی عمل کردناولین آسیبی که رهبر انقلاب بیان فرمود، برخورد احساسی با موضوع بود. شاید بازخوانی سخنان وی بعد از غائلة 18 تیر در این جا راهگشا باشد. وی فرمود: «وقتی هیجانات کور، پا وسط بگذارند، دشمن فوراً استفاده خواهد کرد. بارها گفته ام؛ باز هم تکرار می کنم؛ من معتقدم که جوان مملکت، بایستی در همة میدان ها حضور و آمادگی داشته باشد؛ منتها با انضباط. این گونه حرکاتی که ملاحظه شد، کسانی به دانشگاه حمله کنند، ناشی از بی انضباطی است؛ با هر نامی انجام گیرد، غلط و محکوم است. اگر با نام دفاع از دین هم انجام گیرد، غلط است؛ اگر با نام دفاع از ولایت هم انجام گیرد، غلط است. مگر من بارها نگفته ام در اجتماعات کسانی که مخالفند، هیچ کس نباید رفتار خشونت آمیز داشته باشد؛ چون این، دشمن را خوشحال می کند. بارها ما این حرف را گفتیم؛ چرا گوش نکردند؟ چرا گوش نمی کنند؟ حتّی اگر یک حرفی که خون شما را به جوش می آورد، به زبان آورند - مثلاً فرض کنید اهانت به رهبری کردند - باز هم باید صبر و سکوت کنید. اگر عکس مرا هم آتش زدند و یا پاره کردند، باید سکوت کنید. نیروی تان را برای آن روزی که کشور به آن نیازمند است، برای آن روزی که نیروی جوان و مؤمن و حزب الّلهی باید در مقابله با دشمن بایستد، حفظ کنید والاّ حالا فرض کنیم یک جوان یا یک دانشجوی فریب خورده ای هم حرفی زد و کاری کرد، چه اشکالی دارد؟ من از او صرف نظر می کنم».
ب) برخورد سخت به جای برخورد نرمدر مقابله با جنگ نرم بیش از هر چیز، باید قواعد مقابله را شناخت. قواعد مقابلة نرم، با قواعد مقابلة سخت، تفاوت دارد. مختصات مبارزه هم تفاوت دارد. در مواجهة نرم، لزوما دشمن در طرف مقابل دشمن نایستاده است؛ بلکه ممکن است یک عنصر فریب خورده در طرف مقابل باشد. بین یک عنصر فریب خورده و دشمن، تفاوت وجود دارد و از حیث نوع مقابله نیز باید راهکارهای نرم را مورد توجه قرار داد.
ج) تندروی و تشدید فضای هیجانی و جنجالیرهبر انقلاب در عین تاکید بر ضرورت برنامه ریزی و مقابله با جنگ نرم، به یک مسئلة مهم اشاره کرد و آن، پرهیز از تندروی بود. وی فرمودند: «شرط دیگر این است که در قضایا، افراط وجود نداشته باشد. طبیعت جوان، طبیعت تحرک و تندی است. این دورة زندگی شما را ما هم گذرانده ایم؛ آن هم در دوران های انقلاب و اوایل مبارزات و اینها بوده. تندی را می دانم چیست. خیلی هم به ما نصیحت می کردند که آقا تندی نکنید. ما می گفتیم که نمی فهمند چقدر لازم است تندی کردن! می دانم تصور شما چیست؛ اما حالا از ما بشنوید دیگر؛ مراقب باشید تندروی، انسان را پیش نمی برد؛ با فکر، تصمیم بگیرید... توقع این که شماها مدبرانه و فکورانه فکر کنید و بدون تندروی، بدون افراط و تفریط، توی قضایا رفتار کنید، توقع زیادی نیست».
د) ناامیدی و نگاه بدبینانهمقام معظم رهبری به ضرورت پرهیز از یأس و ناامیدی هم اشاره کرد و اصالت نگاه خوشبینانه را نه از روی توهم، بلکه از روی بصیرت دانست. وی فرمود: «عزیزان من! شرط اصلی فعالیت درست شما در این جبهة جنگ نرم، یکی اش نگاه خوشبینانه و امیدوارانه است. نگاهتان خوشبینانه باشد. ببینید، من در مورد بعضی تان به جای پدربزرگ شما هستم. من نگاهم به آینده، خوشبینانه است؛ نه از روی توهم؛ بلکه از روی بصیرت. شما جوانید - مرکز خوشبینی - مواظب باشید نگاهتان به آینده، نگاه بدبینانه نباشد؛ نگاه امیدوارانه باشد؛ نه نگاه نومیدانه. اگر نگاه نومیدانه شد، نگاه بدبینانه شد، نگاه چه فایده ای دارد؟ به دنبالش بی عملی، به دنبالش بی تحرکی، به دنبالش انزواء است؛ مطلقاً دیگر حرکتی وجود نخواهد داشت؛ همانی است که دشمن می خواهد».
راهکارهای کلان مقابله با جنگ نرمسخن گفتن از راهکارها، تامل جدی تری را می طلبد. علاوه بر این که شرایط هر دانشگاه نیز ملزومات خاص خود را دارد که متناسب با آن ملزومات، باید تصمیم گرفت؛ اما آن چه اجمالا می توان گفت بدین شرح است:
الف) ایجاد تردیدچنانچه پیشتر گفته شد، مخاطب اصلی برنامه ریزی ها باید عموم دانشجویان باشند. به سادگی می توان با ایجاد تردید در برخی اصول پذیرفته شده ای که تحت القائات نادرست مطرح شده اند، به مقابله با جنگ نرم رفت؛ مثلا تبین واقعیات برآمده از نظرسنجی ها و غیرواقعی و مسخره بودن ادعای تقلب 13 میلیونی، تبیین دروغ پردازی آشوب گران در گزارش تعداد کشته ها، تبیین تناقض رویکرد اصلاح طلبان در مواجهه با برخی شخصیت ها، به ویژه آقای هاشمی و مواردی از این دست، می توانند راهگشا باشند. این جنس تردید افکنی ها، به سادگی در قالب نشریات و سخنرانی ها، قابل پی گیری است.
ب) پاسخ به شبهاتطبیعتا از همان روزهای آغازین سال تحصیلی، شبهه های متعددی در فضای دانشجویی مطرح خواهد شد. پاسخ به شبهه، روی دیگر سکة ایجاد تردید است. باید ایجاد تردید مقدم بر پاسخ به شبهه باشد؛ بدین معنا که موضع جریان ارزشی باید تهاجمی باشد؛ البته می توان پیشاپیش و قبل از آن که نوبت به نقش آفرینی جبهة مقابل برسد، بسیاری شبهات را هم در قالب همان ایجاد تردید، پاسخ گفت.
«اللهم عجل لولیک الفرج» « لبیک یاخامنه ای؛لبیک یا حسین است» [ دو شنبه 26 دی 1401برچسب:رسالت افسران جوان در جنگ نرم, ] [ 10:47 ] [ رضااحسانی ][ حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مداحان اهلبیت (علیهمالسلام) (۱۴۰۱/۱۰/۲۲)، دربارهی لزوم توجه به محتوای اشعار مداحی به آیهای از قرآن اشاره کردند که این آیه و بیانات رهبر انقلاب درباره آن را در این جدول مرور میکند.
] [ 10:45 ] [ رضااحسانی ]
[ هنر ممتاز مداحی از موضوعاتی است که از دیرباز مورد توجه رهبر انقلاب اسلامی بوده است. دیدارهای ثابت و سالیانه رهبر انقلاب با مداحان اهل بیت(علیهمالسلام) از سالها پیش تا کنون گواه این معنا است. درک صحیح از جایگاه هیئت و هنر مداحی، لزوم آموزش صحیح مداحی، بهرهگیری از اشعار پرمحتوا و خوش مضمون و متناسب با نیازهای روز، پرهیز از ایجاد اختلاف بین مسلمین، انتخاب آهنگهای غیرلهوی و چندین مسأله دیگر از موضوعاتی است که رهبر انقلاب در این سالها بر آنها تأکید کردهاند.
کتاب «آداب مداحی» که شامل مجموعه توصیههای حضرت آیتالله خامنهای به مداحان است را منتشر میکند. مطالعه این کتاب هم برای مستمعین و هم برای مادحین و ستایشگران اهل بیت(علیهمالسلام) مفید و راهگشا خواهد بود. ![]() |
||||||||||
[ طراح قالب: آوازک | Theme By Avazak.ir | rss ] |