سخنان امروز روحانی در جلسه هیات دولت در خصوص دستگیری های اخیر برخی نفوذی های غرب در رسانه های کشور مورد توجه گسترده رسانه های فارسی زبان غربی قرار گرفت
دانا نوشت : بی بی سی فارسی در گزارشی با عنوان ” نباید از گفتههای آیتالله خامنهای درباره نفوذ، سوءاستفاده کرد” به سخنان امروز روحانی در جلسه هیات دولت واکنش نشان داد و نوشت: حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در جلسه امروز هیات دولت گفته است که نباید از گفته های اخیر آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران که درباره “نفوذ” بیگانگان هشدار داده بود، سوء استفاده شود.
این سایت در ادامه تحلیل خود نوشت: آیت الله خامنه ای در هفته های اخیر با نزدیک شدن به زمان اجرای توافق جامع اتمی میان ایران و گروه ۱+۵، درباره آنچه خطر نفوذ آمریکا می خواند، هشدار داده است. پس از اظهارات رهبر ایران، محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران گفت: “اگر این باور در فکر مردم ایجاد شود که در مساله هسته ای توافق شد پس در مسائل دیگر هم میشود توافق کرد، این یک خطر و فتنه است.”
روز گذشته به فاصله کوتاهی از اظهارات آقای جعفری، خبرگزاری صدا و سیما از بازداشت “تعدادی از اعضای شبکه نفوذی وابسته به دولتهای آمریکا و انگلستان” توسط ماموران سازمان اطلاعات سپاه خبر داد و گفت که این افراد در فضای مجازی و مطبوعاتی فعال بودهاند. گزارش هایی از بازداشت دست کم دو فعال سیاسی و روزنامه نگار در تهران نیز منتشر شده است.
بی بی سی اظهارات روحانی را در واکنش به سخنان رهبر ایران و اقدام روزهای اخیر نهادهای امنیتی بخصوص سپاه دانست و نوشت: حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در اظهارات امروز خود گفته است: “واقعا تلاش کنیم اگر رهبری انقلاب کلامی را عنوان میکنند به درستی آن را بفهمیم و پیاده کنیم و اجازه ندهیم افرادی از این کلمات در راستای منافع شخصی، گروهی و جناحی خود سوء استفاده کنند.”
خبرگزاری آلمانی دوئیچه وله نیز با پوشش سخنان امروز روحانی نوشت: حسن روحانی در جلسه هیأت دولت نسبت به سوءاستفاده از برخی واژگان برای “اتهام زدن” و “به حاشیه راندن مخالفان” هشدار داد و گفت، نباید عدهای با کلمه “نفوذ” بازی و از آن برای “منافع شخصی و گروهی و جناحی” استفاده کنند.
در ادامه گزارش دوئیچه وله ادعا شده است:در پی سخنان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی که به سپاه پاسداران درباره “نفوذ اقتصادی و امنیتی خطرناک دشمن” هشدار داده و از فرماندهان این نهاد خواست، مانند “ناظری آگاه و بینا مسائل را رصد و خطرها را شناسایی” کنند، هر روز جلوههای تازهای از دور تازه نبرد قدرت در جمهوری اسلامی در جریان اجرایی شدن “برجام” عیان میشود.
این رسانه غربی در ادامه با ادبیاتی معنا دار اقدامات اخیر نیروهای امنیتی در جلوگیری از نفوذ برخی همفکران غرب در رسانه های کشور را مقابله با دولت روحانی و اصلاحات برشمرد و نوشت: نیروهای اصولگرا و محافل نظامی و امنیتی در سایه سخنان رهبر جمهوری اسلامی در هفتههای گذشته حملات زیادی را متوجه دولت روحانی و اصلاحطلبان کردهاند. نام رمز این حملات با الهام از سخنان خامنهای “نفوذ دشمن” است که اخیرا به کرات از سوی محافل یادشده به کار گرفته میشود.
دوئیچه وله مدعی شد: اکنون به نظر میرسد که حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، در واکنش به همین موج حملات انتقادی، روز ۱۳ آبان در سخنان خود در جلسه هیات دولت هشدار داده است که رهنمودهای رهبر جمهوری اسلامی درباره خطر “نفوذ بیگانگان” با هدف “استحکام قدرت ملی” بوده و “نباید برخی از این کلمات و واژگان سوءاستفاده کنند”.
این رسانه نیز همچون دیگر رسانه های زنجیره ای غرب ممانعت از فعالیت عده ای از افراد معلوم الحال در رسانه های کشور را به انتخابات اسفندماه سال جاری ربط داد و مدعی شد: ناظران سیاسی معتقدند که سخنان خامنهای و هشدارهای متعاقب آن از سوی محافل نظامی و امنیتی و نیز بازداشتهای اخیر در ایران، با انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان که در تاریخ ۷ اسفند برگزار خواهد شد بیارتباط نیست.
رادیو فرانسه نیز در خبری با عنوان ” حسن روحانی در مورد دستگیریهای “بیهوده” تحت عنوان “نفوذی” هشدار داد” به سخنان روحانی در نشست امروز هیات دولت واکنش نشان داد و نوشت: حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی می گوید: بیهوده عدهای را نگیریم و بگوئیم نفوذی بودهاند. حسن روحانی امروز چهارشنبه ۴ نوامبر، طی سخنانی در نشست هیئت دولت به مناسبت روز سیزدهم آبان ماه روز اشغال سفارت آمریکا در تهران، خاطرنشان کرد که نباید از سخنان رهبر جمهوری اسلامی که در مورد نفوذ بیگانگان هشدار داده بود “سوءاستفاده” شود.
این رسانه غربی در ادامه نوشت: رئیس جمهوری اسلامی ایران در یک پیام ویدئویی که بر روی اینستاگرام خود منتشر کرده، بدون اشاره مستقیم به دستگیریهای روزسه شنبه ٣ نوامبر، گفته است: «بیخودی نرویم یک نفر، دو نفر را از اینجا وآنجا به بهانه ای بگیریم، پروندهسازی کنیم و بعد بیائیم آن را در کشور بزرگ کنیم و بگوئیم این خط، خط نفوذ بوده است و جریان نفوذ است».
رادیو فردا نیز سخنان امروز روحانی را در تقابل با خواست رهبر انقلاب در قبال نفوذ غرب در کشور و اقدام سپاه در مقابله با همین عوامل در داخل کشور دانست و نوشت: یک روز پس از آنکه سپاه پاسداران اعلام کرد «اعضای شبکه نفودی دولتهای غربی» را دستگیر کرده، حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، به مناسبت ۱۳ آبان، گفت که «باید به طور واقعی و جدی با هر گونه نفوذ بیگانگان مبارزه کنیم» و «نباید عدهای با کلمه نفوذ بازی کنند».
وی که ویدئوی سخنانش از سوی خبرگزاری ایسنا منتشر شده است، در اشارهای صریح به بازداشتهای اخیر سپاه که شامل روزنامهنگاران شده است تاکید کرد: مردم خوب میفهمند، معنی «نفوذ»، «استکبار» و «منافع ملی» را خوب میفهمند و آینده کشور را به خوبی احساس میکنند.
ارگان رسانه ای سازمان سیا نوشت: سخنان آقای رییس جمهوری ایران در حالی بیان می شود که آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و تعدادی از مقامهای ارشد امنیتی و نظامی کشور در هفتههای اخیر، مدام درباره «نفوذ» آمریکا به ایران هشدار دادهاند.
رادیو صدای آمریکا نیز همچون رسانه های دیگر غرب با انتشار سخنان روحانی در جلسه امروز هیات دولت ، سخنان چندی قبل رهبر انقلاب را عامل دستگیری های اخیر در کشور دانست و نوشت: رهبر جمهوری اسلامی و برخی مقامات ارشد در ماههای اخیر بارها نسبت به “نفوذ” آمریکا در ایران هشدار داده بودند.
العربیه رسانه حامی آل سعود نیز این خبر را پوشش داد و نوشت: حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در سالروز حمله به سفارت آمریکا در تهران، نسبت به دستگیری ۴ نفر از روزنامه نگاران و فعالان مدنی طرفدار خود توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران واکنش نشان داد. روحانی، در جلسه هیات دولت از سپاه و مقامات امنیتی ایران خواست با کلمه “نفوذی” بازی نکنند.
العربیه مدعی شد: در روزهای اخیر و در پی سخنرانی علی خامنه ای، رهبر ایران، و هشدار او در باره “نفوذ” آمریکا در ایران پس از توافق اتمی، مخالفان روحانی حمله های سختی را علیه تیم روحانی در دولت و طرفداران او در رسانه ها آغاز کرده اند.
رادیو زمانه نیز نوشت: در پی توافق هستهای ایران و کشورهای قدرتمند رهبر جمهوری اسلامی بارها نسبت به «نفوذ دشمن» هشدار داده است. اکنون حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نسبت به سوء استفاده از کلمه «نفوذ» هشدار میدهد.
این رسانه فارسی زبان غربی در ادامه مدعی شد: در پی سخنان رهبر ایران و فرمانده سپاه، نیروهای تندرو و محافل نظامی در جمهوری اسلامی حملات خود علیه اصلاحطلبان و دولت حسن روحانی را تشدید کردند و بار دیگر موضوع «فتنه» را که در رابطه با رویدادهای سال ۱۳۸۸ بهکار میبردند، مطرح ساختند.
نظرات شما عزیزان: